职称英语阅读理解

The Value of Tears

微信号:ZZCM-003
添加微信好友, 获取更多信息
复制微信号

Tears can ruin make-up, bring conversation to a stop, and give you a runny nose. They can leave you embarrassed and without energy. However, crying is a fact of life, and tears are very useful. Even when you're not crying, your eyes produce tears. These create a film over the eye's surface. This film contains a substance that protects your eyes against infection.

Tears relieve stress, but we tend to fight them for all sorts of reasons. "People worry about showing their emotions. They're afraid that once they lose control, they'll never get it back."

explains psychologist Dorothy Rowe. "As children we were sometimes punished for shedding tears or expressing anger. As *** s we still fear the consequences of showing emotions."

Almost any emotion--good or bad, happy or sad--can cause tears. Crying is a way that we release built-up emotions. Tears help you when you feel you are ready to explode because of very strong feelings. It may explain why people who are afraid to cry often suffer more heart attacks than people who cry more freely.

When some people become very stressed, however, they can't cry. They may be feeling shock,angel fear, or grief, but they repress (抑制) the emotion. "Everyone has the need to cry," says psychotherapist(精神治疗师)Vera Diamond. Sometimes in therapy sessions, patients participate in crying exercises. They practice crying so that they can get used to expressing emotion. Diamond says it's best to cry in safe, private places, like under the bedcovers or in the car. That's because many people get uncomfortable when others cry in front of them. In fact, they may be repressing

their own need to cry.

In certain situations, such as at work, tears are not appropriate. It's good to hold back tears during a tense business discussion. "But once you are safely behind closed doors, don't just cry,"Diamond says. She suggests that you act out the whole situation again and be as noisy and angry as you like. It will help you feel better. "And, "she adds," once our tears have released the stress, you can begin to think of logical ways to deal problem."

Tears are a sign of our ability to feel. You should never be afraid to cry.

41. The word "film" in Paragraph 1 is closest in meaning to __________.

A. door

B. point

C. coat

D. level

42. Crying is useful in that it

A. helps you not to explore

B. eases heart attacks

C. makes others comfortable

D. cleans your eyes

43. According to Vera Diamond, crying should be__________.

A. practiced

B. repressed

C. punished

D. done in public

44. What are you expected to do in a tense business discussion?

A. Hold back your tears.

B. Cry in private.

C. Release your stress with tears.

D. Find out the problems.

45. What is the main idea of this passage?

A. How to release your stress.

B. Ways to repress your emotion in public.

C. How to fight tears in a business situation.

D. Importance and necessity of crying.

答案与解析

41.C。词汇题。题干:之一段中的“film”的意思是__________。鉴于职称英语允许考生携带词典,通过查词典可知,film的意思有“电影,胶片,薄层”等意思,根据语境“These create a film over the eye’S surface”可知这里指的是在眼睛表面形成的一层东西,由此推知film在这里是“薄层”的意思,对比四个选项,coat(外套,外层)在语义上与film(薄层)最接近,所以该题答案为C(外套,外层)。

42.D。细节题。题干:哭泣是有用的,因为它__________。利用题干关键词useful可以定位到之一段的.最后几句,可知眼泪是非常有用的,因为它会在眼睛的表明形成一个薄层,并

且眼泪中含有一种物质可以防止眼睛感染,因而有消除不净之物的功能,对比四个选项可知,该题正确答案为D(清洁眼睛)。

43.A。细节题。题干:根据Vera Diamond,哭泣是__________。利用题干关键词Vera Diamond

可以定位到第三段,可知每个人都有哭的需要,在一些治疗过程中,病人都进行哭泣的练习,以便他们由此开始习惯于情感的表达,而且更好在安全的和私人的地方哭泣,避免在人前哭泣的尴尬,由此可以推断出该题的正确答案为A(练习的)。

44.A。细节题。题干:在紧张的商务商谈中,你可以__________。利用题干关键词tense business discussion可以定位到第五段的第二句,可知在紧张的商务商谈中能抑制住哭泣是好的,所以该题答案为A(忍住不流泪)。

45.D。主旨题。题干:这篇文章的大意是什么?从题目the value oftears以及文中的核心高频词汇tear和crying,可知该文谈论的是眼泪的价值;同时,结合每段的段落大意,之一段指出眼泪虽然不好但却是有用的,第二段说明t艮91可以缓解压力(relieve stress),第三段讲哭泣或眼泪可以释放累积的情感(release built—up emotions),第四段说明哭泣是可以练习的(practice),第五段说明有些场合哭泣是不合适的,最后一段提出眼泪是一种情感能力,所以该题答案为D(哭泣的重要性和必要性)。

中小学教师高级职称英语答辩题

There is no such a thing as being ok to have sex before marriage or not.

It really depends on the person that you are asking this question to.

Personally I believe that there is nothing wrong with having sex before marriage.

What I believe is at certain age people will naturally get attracted by their opposite sex and when that time comes most people will follow their true feelings.

Will I have sex before marriage?

The answer is no, this is just my personal preference.

Do I have objection for people that have sex before marriage?

The answer is still no, like I said, this is just their own preferences.

no, i do not think so.

first if you do everything when you live together before marriage, the fresh feeling after marriage will be reduced.

second it will destory the relationship if you can't handle this well.

third if you are a girl ,you maybe get hurt such as pregency which will make your body weaker.

fourth every hunband wants his bride is a virgin.

问题是随机四川职称英语面试题目及答案四川职称英语面试题目及答案,并不是预先设计好四川职称英语面试题目及答案的。

有的会问一些与生活有关的,如四川职称英语面试题目及答案:what's your hobby?但有的会问一些很专业的。

比如举例说明非谓语动词的用法,举了一个例子,作宾语的,考官就要求再举一个做主语的。

小学教师评高级职称需要以下条件四川职称英语面试题目及答案

教龄要达到10年以上,也就是评(聘)小学一级教师四年后。

聘小学一级教师期间写的教学论文获市、区级二等奖至少一篇以上。

普通话城镇二级甲等,乡下二级乙等。

电脑要过关三科以上。

听说2011年以后要英语过关。

平时的教学奖状越多越好。

职称英语《卫生B》专项试题及答案(2)

part C

Medical Education

In 18th century colonial America, those who wanted to become physicians either learned as personal students from established professionals or went abroad to study in the traditional schools of London, Paris and Edinburgh. Medicine was first taught formally by specialists at the University of Pennsylvania, beginning in 1765, and in 1767 at King's College (now Columbia University), the first institution in the colonies to give the degree of doctor of medicine.

Following the American Revolution, the Columbia medical faculty (formerly of King's College) was combined with the College of Physicians and Surgeons, chartered in 1809, which survives as a division of Columbia University.

In 1893 the Johns Hopkins Medical School required all applicants to have a college degree and was the first to afford its students the opportunity to further their training in an attached teaching hospital. The growth of medical schools attached with established institutions of learning went together with the development of proprietary (私营的 ) schools of medicine run for personal profit, most of which had 10W standards and poor facilities. In 1910 Abraham Flexner, the American education reformer, wrote Medical Education in the United States and Canada, exposing the poor conditions of most proprietary schools. Subsequently, the American Medical Association(AMA) and the Association of American Medical Colleges (AAMC) laid down standards for course content, qualifications of teachers, laboratory facilities, connection with teaching hospitals,and licensing of medical practitioners (开业医师) that survive to this day.

By the late 1980s the U.S. and Canada had 1,424 medical colleges recognized by the Liaison(联络) Committee on Medical Education to offer the M. D. degree; during the 1987-1988 academic year, 47,262 men and 25,686 women entered these colleges and an estimated 11,752 men and 5,958 women were graduated. Graduates, after a year of internship ( 实习期 ) , receive licenses to practice if they pass an examination given either by a state board or by the National Board of Medical Examiners.

1. In 18th century America, higher institutions of learning that taught medicine __________.

A. did not exist

B. were few in number

C. were better than those in Europe

D. were known for their teaching hospitals

2. Initially most proprietary schools of medicine in America __________.

A. had established professionals

B. had good facilities

C. had high standards

D. were in poor conditions

3. The AMA and AAMC established standards so as to __________.

A. recruit more students

B. set up more schools of medicine

C. ensure the quality of medical teaching and practice

D. prevent medical schools from making huge profits

4. After a year of internship medical graduates can start to practice __________.

A. if they have worked in a laboratory

B. if they have studied abroad for some time

C. if they have obtained an M. D. degree

D. if they have passed an examination

5. This passage is mainly about __________.

A. how medicine is taught in America

B. how medical education has developed in America

C. how the American educational system works

D. how one can become a good doctor

答案与解析

part A

1. C。细节题。题干:研究的目标是发现新的 *** 来 __________。利用题干关键词可以定位到短文的第二段,提到了此项研究的goal,即aim,这便是learning new ways to treat or prevent illness。

2. D。细节题。题干:研究者收集了下列东西,除了 __________。利用题干关键词可以定位到短文的第四段。第四项应该是“参加研究的妇女及其婴儿家中的空气与水等物质”,而

不是“医院中的空气与水”。

3. A。细节题。题干:通过研究,国家的医疗费用期望可以 __________。利用题干关键词可以定位到短文的第六段,即预计从长远的角度讲,此项研究将有利于节约国家卫生保健费用的开支。

4. B。细节题。题干:参与者的婴儿会被跟踪调查 __________。利用题干关键词可以定位到短。文的倒数第三段,即这些婴儿将从出生前一直被跟踪到21岁。

5. D。细节题。题干:下列关于研究参与者的说法哪一项是不正确的?利用题干关键词可以定位到最后一段。前三项在短文的最后一段都有提及,只有第四项是错误的,因为研究对象都是怀孕的妇女,不可能是所有年龄段的人们。

part B

1. A。细节题。题干:为什么远古的火山爆发比近期的火山爆发破坏性更大?利用题干关键词可以定位到之一段:古代的火山更具破坏力,不是因为它们更大,而是因为它们释放出的二氧化碳更能轻易地毁灭生命。

2. D。细节题。题干:Wignall是如何计算出远古火山爆发的杀伤力的?利用题干关键词可以定位到第二段。第二段有这样一句话:He calculated the“killing efficiency”for these volcanoes by comparing the proportion of life they killed off with the volume of lava that they produced.(他通过比较火山释放出的熔岩的体积与杀死生命的比例计算这些火山的杀伤力)。

3. D。细节题。题干:恐龙是什么时候灭绝的?利用题干关键词可以定位到第三段。其中有这么一句话:He ignored the extinction which wiped out the dinosaurs 65 million years ago,because many scientists believe it was primarily caused by the impact of an asteroid.(他没有提及6500万年前恐龙的灭绝,因为许多科学家相信恐龙的灭绝是受一颗小行星的影响)。

4. D。细节题。题干:从第三段还可以推导出有关恐龙的什么样的信息?在讨论第三题的答案时,我们已经注意到了,Wignall没有提6500万年前恐龙的灭绝是否跟火山爆发有关,因为许多科学家相信恐龙的灭绝是受一颗小行星的影响。这就说明,关于恐龙灭绝的原因在科学家之间是有争议的。

5. B。主旨题。问题问的是:文章的主要论点是什么?答案在文章的之一句:Volcanoes were more destructive in ancient history(古代火山更具破坏力)。

part C

1. B。细节题。题干:在18世纪的美国,教授医学的'高等学习机构 __________。利用题干关键词可以定位到文章之一段,可知在18世纪的美国,医学院校寥寥无几。如果有人想当医生,就要跟专业人员私下学,或者出国学习。直到1765年,才首次有高等院校正式开设医学课程。

2. D。细节题。题干:最初多数的私营医学院 __________。利用题目顺序与段落顺序一致的原则和题干关键词可以定位到文章第二段中的第二句,即早期的私营医学院校大都标准不高,设备较差。

3. C。细节题:AMA and AAMC设立了标准,以便 __________。利用题干中的专有名词可以定位到文章第二段的最后一句,即AMA与AAM制订了一系列标准,以保证医学教学与实践的质量。

4. D。细节题。经过一年实习的毕业生可以开始 __________。利用题干关键词可以定位到文章的最后一段,即医学毕业生经过一年的实习期后,要通过州或国家的相关考试,方可获取行医执照。

5. B。主旨题。题干:这篇文章主要是关于 __________。从文章的题目和内容可知,全文重点探讨的是美国医学教育的历史沿革。

[四川省]四川职称英语面试题目及答案,四川职称英语面试题目及答案解析